Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vérzsírszint diéta

2012.10.20

Éltetőforrás ajánlata Az Életért klub  tagoknak

 

Hajdina

 

Kiemelkedően magas élelmi rost tartalma miatt, a bél perisztaltika növelésén és a tranzitidő lerövidítésén keresztül, jól alkalmazható a népbetegségnek tekinthető székrekedés étrendi kezelésében, és egyes daganatos megbetegedések megelőzésében, valamint vastagbél gyulladásesetén. A hajdina alkalmazható a Candida albicans fertőzés étrendi kezelésében is. Szintén a már említett élelmi rost tartalmánál fogva a hajdina a magas vér zsírszint diétájában is kiválóan alkalmazható. Bizonyított ugyanis a fokozott rostbevitel koleszterinszintet csökkentő hatása.

 

 

 

Hajdinakása

 

Hozzávalók: 1 kávéscsésze hajdina

                     1 kis fej lilahagyma

                    1 mk vegamix

                    pici só, szódabikarbóna,őrölt kömény

                    1 ek. olívaolaj

                    3 dl víz

 

Elkészítése:

 

 

A forrásban levő vízbe beleteszem az ízesítőket, majd a hajdinát. Lefedve alacsony fokozaton 20 percig főzöm. Lezárom a tűzhelyet és lefedve állni hagyom 10 percig.

A lilahagymát kiskockára vágom és tálaláskor megszórom vele a kását. Az 1 ek. olívaolajt is ekkor teszem rá az ételre. Ehetjük a hajdinát, vörös, póréhagymával is.

Egy tál ételként önmagában is fogyasztható. Az emésztésben lúgosító szerepe van.

 

Készítettem már belőle pástétomot is, amit rozskenyérre kenve hideg étrendbe is gyakran beiktatok. A leírt adagok 1 személyre, de két étkezésre elegendőek.

 

További jó egészséget és Jó étvágyat kívánok!

 

Sz.Éva 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.