Vérzsírszint diéta
Éltetőforrás ajánlata Az Életért klub tagoknak
Hajdina
Kiemelkedően magas élelmi rost tartalma miatt, a bél perisztaltika növelésén és a tranzitidő lerövidítésén keresztül, jól alkalmazható a népbetegségnek tekinthető székrekedés étrendi kezelésében, és egyes daganatos megbetegedések megelőzésében, valamint vastagbél gyulladásesetén. A hajdina alkalmazható a Candida albicans fertőzés étrendi kezelésében is. Szintén a már említett élelmi rost tartalmánál fogva a hajdina a magas vér zsírszint diétájában is kiválóan alkalmazható. Bizonyított ugyanis a fokozott rostbevitel koleszterinszintet csökkentő hatása.
Hajdinakása
Hozzávalók: 1 kávéscsésze hajdina
1 kis fej lilahagyma
1 mk vegamix
pici só, szódabikarbóna,őrölt kömény
1 ek. olívaolaj
3 dl víz
Elkészítése:
A forrásban levő vízbe beleteszem az ízesítőket, majd a hajdinát. Lefedve alacsony fokozaton 20 percig főzöm. Lezárom a tűzhelyet és lefedve állni hagyom 10 percig.
A lilahagymát kiskockára vágom és tálaláskor megszórom vele a kását. Az 1 ek. olívaolajt is ekkor teszem rá az ételre. Ehetjük a hajdinát, vörös, póréhagymával is.
Egy tál ételként önmagában is fogyasztható. Az emésztésben lúgosító szerepe van.
Készítettem már belőle pástétomot is, amit rozskenyérre kenve hideg étrendbe is gyakran beiktatok. A leírt adagok 1 személyre, de két étkezésre elegendőek.
További jó egészséget és Jó étvágyat kívánok!
Sz.Éva